Nieuwe tips en links over afstandsonderwijs

08.04.20
Kees Vernooy maakte een overzicht voor zijn nieuwsbrief naar aanleiding van de mails die hij afgelopen week binnenkreeg. Ze laten zien dat er grote verschillen tussen scholen bestaan bij de invulling van het afstandsonderwijs. Hij gaat in op de verschillen en geeft daarbij nuttige t...
Deel bericht

Bijna 7000 kinderen zijn kwijt en doen niks voor school

08.04.20
Bijna 7000 leerlingen zijn kwijt. Dat heeft een organisatie die zich inzet voor basisscholen bekendgemaakt. Scholen kunnen die kinderen niet bereiken en weten dus niet hoe het met ze gaat.
Deel bericht

Streng toezicht op schoolvak Fries, maar niet door provincie

08.04.20
Er zal strenger gekeken worden naar het geven van het vak Fries en de kwaliteit daarvan. Dat heeft minister Raymond Knops in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. In december bleek uit een rapport van de Onderwijsinspectie dat het vak Fries niet goed genoeg is. De minister vindt echter dat het toezicht op het vak niet bij de provincie Fryslân moet liggen.
Deel bericht

Toch geen vlag uit voor onderwijs en kinderopvang

08.04.20
De vlag gaat donderdag toch níet uit voor onderwijspersoneel en mensen die in de kinderopvang werken. De initiatiefnemers stellen de actie uit nadat veel leraren kritiek uitten. Ze vinden het ongepast om in deze tijd de vlag uit te hangen.
Deel bericht

De Nationale Buitenlesdag van 7 april wordt verplaatst naar 22 september

08.04.20
De Nationale Buitenlesdag van 7 april wordt verplaatst naar 22 september. Wij, Jantje Beton en IVN Natuureducatie, nemen deze beslissing uit respect voor alle maatregelen die nu nodig zijn om het coronavirus te bestrijden. Aanmeldingen blijven gewoon geldig!
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)