Rutte tegen scholen: Geef legionella geen kans, spoel waterleidingen door

08.05.20
Basisscholen die heropenen moeten niet alleen oppassen voor het coronavirus, maar ook uitkijken voor de legionellabacterie. Dat zei premier Rutte vanmiddag tijdens zijn wekelijkse persconferentie.
Deel bericht

Slob laat leerachterstanden door thuisonderwijs onderzoeken

08.05.20
Onderwijsminister Arie Slob laat onderzoeken of en in hoeverre kinderen leerachterstand hebben opgelopen in de acht weken thuisonderwijs. Dat gebeurt niet alleen in het primaire, maar ook in het voortgezet onderwijs, het mbo en het hoger onderwijs. We zijn ook al aan het nadenken hoe we eventueel opgelopen tekorten in de komende tijd kunnen wegwerken”, zei Slob vrijdag.
Deel bericht

Met plexiglas voor de klas: 'We voelen ons een beetje een proefkonijn'

08.05.20
Andere looproutes, schermen tussen de leerkracht en de klas, spatmaskers voor kleuterjuffen en mondmaskers voor conciërges - of niets van dit alles. Elke school treft andere voorbereidingen, maar druk zijn ze allemaal. Maandag gaan de basisscholen weer open.
Deel bericht

Leraren popelen om te beginnen, maar niet iedereen kan of mag al voor de klas staan

08.05.20
Maandag start het basisonderwijs weer met fysieke lessen op school. De leerkrachten mogen na weken van videobellen eindelijk weer voor de klas staan. De meeste althans, want onderwijspersoneel dat in een risicogroep zit moet nog altijd thuis blijven.
Deel bericht

Inbraak bij Leergeld Amsterdam en diefstal notebooks dupeert 76 kinderen

08.05.20
eergeld Amsterdam is slachtoffer geworden van een inbraak. Dieven hebben 76 laptops gestolen. Laptops die de stichting had ontvangen om aan kinderen te geven die er zelf geen geld voor hebben. Juist in deze Corona-tijd zijn laptops onontbeerlijk om ‘bij de les te blijven’.
Deel bericht

Internationaal onderwijs op àlle scholen in Zuidoost-Brabant

08.05.20
De Brainportregio wil extra vaart zetten achter de internationalisering van het onderwijs. Alle basisscholen, middelbare scholen en het mbo in Zuidoost-Brabant krijgen hier al snel mee te maken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)