Slob wil ook speciaal onderwijs op BES-eilanden

04.07.20
Op Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES-eilanden) moet net zoals in de rest van Nederland speciaal onderwijs komen voor leerlingen met een handicap of gedragsproblemen. Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) wil dit regelen.
Deel bericht

Praatplaten als ondersteuning bij het aanleren van voedselvaardigheden in het basisonderwijs

04.07.20
Waar al relatief veel lesmateriaal is ontwikkeld voor de middenbouw en het voortgezet onderwijs, is geconstateerd dat voor de jongste kinderen behoefte is aan nieuw lesmateriaal dat het aanleren van voedselvaardigheden kan ondersteunen. Praatplaten zijn hier uiterst geschikt voor.
Deel bericht

Zo zorgt het schrappen van de eindtoets voor meer ongelijkheid in het onderwijs

04.07.20
Nu de eindtoets in groep 8 van het basisonderwijs niet door is gegaan vanwege het coronavirus, is het voorlopig schooladvies van maart bindend. De kans is groot dat minder kinderen hierdoor een passend schooladvies krijgen, met meer kansenongelijkheid als gevolg.
Deel bericht

'Onderwijs heeft sleutel stijgende zorgkosten in handen'

04.07.20
De echte oplossing voor de stijgende zorgkosten ligt niet bij de zorg, maar bij het onderwijs. Een gezondere leefstijl kan veel klachten voorkomen en preventie zou daarom in het onderwijs verankerd moeten worden. Dat staat in een opiniestuk in het FD dat is ondertekend door 44 hoogleraren, bestuursvoorzitters en medici gepubliceerd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)