Lerarentekort Amsterdam neemt af door aanpak met bonus, parkeervergunning en huurhuis

04.09.20
Het lerarentekort in het Amsterdamse basisonderwijs is flink afgenomen. Uitgestroomde docenten keren terug naar het onderwijs, er zijn meer zijinstromers en ook maatregelen lijken hun vruchten af te werpen.
Deel bericht

Lerarenbeurs in de knel door verschuiven van budgetten

04.09.20
Doordat geld voor de Lerarenbeurs - met goedkeuring van de Tweede Kamer - naar andere potjes is gegaan, moesten dit jaar ruim 2400 aanvragen voor deze beurs worden afgewezen. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob in antwoord op Kamervragen.
Deel bericht

Forse stijging pensioenpremies verwacht

04.09.20
De premie van het ouderdoms- en nabestaandenpensioen (OP/NP) van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) stijgt in 2021 naar verwachting van 24,9 naar 26,6 procent.
Deel bericht

Scholieren hebben meer geld: ‘Maar we komen nog steeds tekort’

04.09.20
Maaaam, paaaap, mag ik geeeeeld?” Je hoort het tieners vragen of herinnert je zelf je vroegere vraag nog wel. Scholieren zijn de laatste jaren echter rijker geworden. Maar genoeg geld hebben ze nog niet, vinden ze.
Deel bericht

Tweede Kamer: Onderzoek voorrang testen leraren

04.09.20
Minister Hugo de Jonge (VWS) gaat met de GGD’en onderzoeken of onderwijzend personeel voorrang kan krijgen bij het testen op corona. De Tweede Kamer heeft hiervoor vandaag een motie aangenomen. De Kamer schaart zich daarmee achter het pleidooi van de PO-Raad eerder deze week.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)