Kiezen voor een veilige videochatapplicatie

06.10.20
Scholen hebben sinds de uitbraak van het coronavirus veel ervaring opgedaan met het lesgeven op afstand via videoapplicaties. Nog steeds zijn deze videoapps in sommige situaties nodig om contact met leerlingen te onderhouden en om lessen te geven.
Deel bericht

‘Zicht op lerarentekort niet afhankelijk van één website’

06.10.20
Het is niet zo dat nu leraar Eddy Erkelens is gestopt met de website www.lerarentekortisnu.nl, er geen enkel beeld meer is van de omvang van het lerarentekort. Dat meldt minister Slob.
Deel bericht

Blog | Dooie mus als cadeau op de Dag van de leraar

06.10.20
Ik kan alleen voor mijzelf spreken, maar wanneer aan mij wordt gevraagd of wij als leraar op zo een dag “iets verwachten” dan denk ik dat iedereen wel in een bepaalde vorm of mate behoefte heeft aan waardering, erkenning of respect. De een heeft meer behoefte aan een georganiseerde vorm van waardering dan de ander. Mooie momenten komen vaak onverwacht en uit het hart.
Deel bericht

Stelling Standpunt.nl: We moeten stoppen met het passend onderwijs

06.10.20
Het passend onderwijs werkt niet. Dat blijkt uit een enquête van het Lerarencollectief onder 2500 leraren. Meer dan driekwart van de ondervraagden zegt leerlingen met gedragsproblemen of een beperking niet genoeg te kunnen helpen. Ze missen de kennis of ze hebben niet genoeg tijd.
Deel bericht

Primair onderwijs teert in op de financiële reserves

06.10.20
Het primair onderwijs heeft in 2019 een negatief financieel resultaat geboekt van ongeveer €130 miljoen en dus flink ingeteerd op de reserves. Dat blijkt uit de jaarcijfers over 2019 die door de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) zijn gepubliceerd.
Deel bericht

Dit zijn de belangrijkste maatregelen voor hygiëne en afstand

06.10.20
De belangrijkste maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19-virus die van toepassing zijn voor scholen staan op een rij. Download hier de infographic voor scholen voor basis-, speciaal basis- en spciaal onderwijs. Download hier de infographic voor scholen voor voortgezet speciaal onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)