Cao primair onderwijs met twee maanden verlengd

29.10.20
CNV Onderwijs heeft met de PO-Raad en de andere vakbonden afgesproken de cao primair onderwijs met twee maanden te verlengen. Onderdeel van deze verlenging is een eenmalige extra toelage van 0,7 procent van het bruto jaarsalaris in 2020 op de loonstrook in december.
Deel bericht

Coronacrisis meer zicht gegeven op kansarme leerlingen

29.10.20
De helft van alle leraren maakt zich zorgen over de kansenongelijkheid van hun leerlingen. Schoolleiders en leraren zien dat het afstandsonderwijs vooral kansarme leerlingen treft. Tegelijkertijd maakte de corona-crisis voor hen inzichtelijker welke leerlingen opgroeien in een minder kansrijke omgeving.
Deel bericht

Ouders pleiten voor betere aansluiting tussen opvang en school

29.10.20
Ruim de helft van de ouders zou graag zien dat de kinderopvang en het basisonderwijs nog beter op elkaar aansluiten, bijvoorbeeld door opvang en onderwijs in hetzelfde gebouw te organiseren. Verder denken zij dat ook winst te behalen valt door de financiering van de dagopvang en buitenschoolse opvan...
Deel bericht

Noodkreet ouders: maak hoogbegaafdheid dan maar een handicap

29.10.20
Drieduizend euro ouderbijdrage, driehonderd kilometer per dag reizen naar een basisschool of je baan opzeggen omdat je kind thuiszit: sommige ouders zijn wanhopig op zoek naar passend onderwijs voor hun hoogbegaafde kinderen. Binnenkort spannen ze een rechtszaak aan bij het College voor de Rechten van de Mens.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)