Educatieve Parel 2020 naar Sander Lochtenberg

01.12.20
De Educatieve Parel 2020 is op vrijdag 27 november uitgereikt aan de auteur van het beste lesmateriaal. Educatief auteur Sander Lochtenberg nam de cheque ter waarde van 1000 euro online in ontvangst. Naast de eerste prijs kende de jury ook een tweede en derde prijs toe.
Deel bericht

Dit weten we over de werking van mondkapjes en (schijn)veiligheid

01.12.20
Sinds dinsdag zijn mondkapjes verplicht in openbare ruimten. Daar ging een maandenlange discussie aan vooraf. In dit debat is ook een aantal misverstanden ontstaan. Zo zit het met mondkapjes en zuurstof, schijnveiligheid en het verband tussen mondmaskers en infecties.
Deel bericht

Nieuw servicedocument OCW coronavirus voor het funderend onderwijs gepubliceerd

01.12.20
Het ministerie van OCW heeft een nieuw servicedocument coronavirus voor het funderend onderwijs gepubliceerd. In het servicedocument vind je meer informatie over de mondkapjesplicht, de examens en de eindtoets.
Deel bericht

Vaker een te laag schooladvies: ‘Leerlingen moeten juist uitgedaagd worden’

01.12.20
Heb je als kind laagopgeleide ouders? Dan krijg je in Amsterdam steeds vaker een vmbo-advies. ‘Een derde van onze leerlingen zit een niveau hoger dan waarop ze binnenkwamen.’
Deel bericht

Eerste rechtszaak over gebrek aan coronamaatregelen op school: ‘Schort de leerplicht op’

01.12.20
Voor het eerst wordt er een proces gevoerd tegen coronamaatregelen op scholen. Er moet meer gebeuren, vinden actiegroepen.
Deel bericht

Na bericht van GGD of corona-app mag je je ook zonder klachten laten testen

01.12.20
Mensen die naar voren komen in het bron- en contactonderzoek van de GGD of die een waarschuwing hebben gekregen via de CoronaMelder-app, kunnen zich vanaf dinsdag ook zonder klachten laten testen op het coronavirus. Bovendien wordt hun thuisquarantaineplicht verkort van tien naar minimaal vijf dagen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)