OMT: 'Alle scholen een week online onderwijs betekent circa 60 minder IC-opnames'

09.12.20
Het Outbreak Management Team (OMT) ziet de oplopende aantallen besmettingen onder middelbare scholieren als een potentiële bron van besmettingen onder de verdere bevolking. "Dat komt de algemene infectiebestrijding niet ten goede." Dit blijkt uit het laatste advies aan het kabinet.
Deel bericht

Letterenfonds heeft € 1 miljoen verdeeld onder schrijvers, vertalers en illustratoren

09.12.20
Het Nederlands Letterenfonds heeft inmiddels € 1 miljoen verdeeld als tijdelijke steunmaatregel voor schrijvers, vertalers, graphic novelists en illustratoren. Hiermee zijn 400 makers ondersteund. Volgend jaar zal een nieuw pakket steunmaatregelen in werking treden. De extra ondersteuning is mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW.
Deel bericht

Meeste corona in leeftijdscategorie voortgezet onderwijs

09.12.20
De meeste coronabesmettingen doen zich voor onder jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar.  Ook onder kinderen tot en met 12 jaar neemt het aantal coronabesmettingen toe, maar dat aantal blijft beperkt.
Deel bericht

Veel kinderen vinden het eng om de beurt te krijgen

09.12.20
Jouw juf of meester stelt een vraag waar jij het antwoord op weet en toch steek je niet je vinger op. Misschien herken je het wel. Je bent niet de enige, meer kinderen doen dat. Meer dan de helft van de kinderen durft niet alles te vragen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)