Basisscholen en onderwijs lopen op hun tandvlees, dus snel open? Nee: er is ook nog de Britse coronavariant

13.01.21
De basisscholen zijn gesloten, maar achter de schermen piept en kraakt het, ook in de Langstraat. Huilende ouders die de kids niet meer aan het leren krijgen, dreigende leerachterstanden en scholen die steeds meer kinderen moeten opvangen. Gaat dit nog wel goed?
Deel bericht

H.K.H. Prinses Laurentien opent De Nationale Voorleesdagen

13.01.21
Hoog bezoek bij Zin in Zappelin! H.K.H. Prinses Laurentien komt langs om voor te lezen. Met de komst van de prinses wordt de aftrap gegeven voor de Nationale Voorleesdagen (20 t/m 30 januari).
Deel bericht

'Bij onze zoons is de pijp wel leeg', langere lockdown hakt er behoorlijk in

13.01.21
De vergaande maatregelen in de coronacrisis hebben gevolgen voor de complete samenleving. In gezinnen merken ze dat misschien nog wel het sterkst door het gecombineerd thuiswerken en onderwijs volgen. Het gezin Van den Berg-Hubatka in Eefde weet er alles van. Daar werd de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge dinsdagavond dan ook met argusogen gevolgd.
Deel bericht

Opinie | Kansengelijkheid gebaat bij traditioneel klassikaal onderwijs

13.01.21
Scholen voor Persoonlijk Onderwijs waren tien jaar succesvol. Maar nu wil de inspectie vernieuwen, en dat gaat ten koste van de kwaliteit, meent Misha van Denderen.
Deel bericht

Opinie | ‘Klassen’ leert dat het om góéd onderwijs draait

13.01.21
Probleem in ons onderwijs is niet segregatie, maar een gebrek aan hoogwaardige kennisoverdracht, betoogt Siep de Haan.
Deel bericht

'Geef kwetsbaar kind voordeel van de twijfel bij schooladvies'

13.01.21
Leraren moeten kinderen bij het geven van een schooladvies vaker het voordeel van de twijfel geven. Dat vindt de PO-Raad, de belangenbehartiger van schoolbesturen. Als er bijvoorbeeld twijfel is tussen een vmbo-t- of een havo-advies, zou de leraar nu sneller voor het hogere advies moeten kiezen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)