Tientallen miljoenen sneltests verzamelen stof in de opslag: ‘Onderwijs wordt aan het lijntje gehouden’

05.03.21
Het ministerie heeft zeker 26 miljoen sneltests op voorraad, en dat aantal groeit hard. Toch worden ze in bijvoorbeeld het onderwijs nog niet gebruikt.
Deel bericht

Er is meer dan Google – onderwijs het digitale alternatief

05.03.21
Scholen werken massaal op laptops van Google of Microsoft en loggen in via de online platformen van deze tech-bedrijven. Heel vreemd is dat niet: de producten bieden gemak en zijn betaalbaar. Maar investeren in deze onderwijstechnologie schept dure verplichtingen voor scholen. Bittere noodzaak: breng leerlingen en studenten het digitale alternatief bij.
Deel bericht

5 manieren om onderwijs te ontwikkelen: de curriculumkit in actie

05.03.21
Hoe ontwerp je nu effectief, goed en leuk onderwijs, samen met collega’s? Waar begin je, en hoe zorg je dat je overzicht houdt? Welke keuzes maak je, en waarom die je dat? Dit soort vragen (en nog veel meer) liggen aan de basis van de CurriculumKit.
Deel bericht

Kwart basisschoolleerlingen haalt minimale niveau schrijfvaardigheid niet

05.03.21
Ruim een kwart van de leerlingen voldoet bij het verlaten van het basisonderwijs niet aan het 'fundamentele niveau' voor schrijfvaardigheid, concludeert de Inspectie van het Onderwijs donderdag. In het speciaal onderwijs behaalt een derde van alle leerlingen slechts het minimale niveau.
Deel bericht

Nieuw kinderprogramma over blote mensen

05.03.21
Veel kinderen vinden het moeilijk om naar blote mensen te kijken en om over bloot te praten. Dat moet anders, zeggen de makers van het nieuwe programma Gewoon Bloot. Ze willen laten zien dat ieder lichaam heel normaal is.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)