Voorkom de leesdip

08.04.21
Veel leraren zullen het fenomeen herkennen: leerlingen die eerst nog goed meekwamen met lezen, vallen in de hogere groepen steeds vaker uit. Ze begrijpen niet meer wat ze lezen. Dit is de beruchte fourth grade slump, een term die is bedacht door de Amerikaanse leesonderzoeker Jeanne Chall.
Deel bericht

Minder scholen gesloten dan in december

08.04.21
Op de laatste peildatum 31 maart waren 35 basisscholen en 3 scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs gesloten vanwege het coronavirus, en 3 middelbare scholen. Dat is 0,5% van de basisscholen en (voortgezet) speciaal onderwijs, en 0,2% van de middelbare scholen. Op 15 december, vlak voor de vol...
Deel bericht

Onderwijspersoneel krijgt geen prioriteit in de vaccinatiestrategie

08.04.21
Onderwijspersoneel krijgt geen voorrang in de vaccinatiestrategie. Dat schrijven demissionaire onderwijsministers Slob en Van Engelshoven onlangs in een brief als (late) reactie op de brief van begin januari van een groot aantal onderwijsorganisaties, waaronder de AVS.
Deel bericht

Scholen krijgen, ondanks regeling, de ventilatie niet op orde

08.04.21
Schoolbesturen trekken aan de bel: de subsidieregeling die de ventilatie in klaslokalen moet verbeteren, functioneert niet. Het ministerie van Onderwijs trok 360 miljoen euro uit voor directe verbeteringen, maar voor veel scholen blijft het op orde brengen van de ventilatie onbetaalbaar.
Deel bericht

Springend sommen maken, extra gymlessen of instructie volgen op een wiebelkruk

08.04.21
Springend sommen maken, extra gymlessen of instructie volgen op een wiebelkruk: steeds meer scholen koppelen beweging aan leren. Maar wat levert dit nou echt op? Didactief ging in between lockdowns langs bij twee scholen (po en vo) en sprak met onderzoekers.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)