‘Bijzondere’ leerling bouwt betere banden op in gewone school

29.04.21
Leerlingen uit het speciaal onderwijs, die extra ondersteuning nodig hebben, ervaren positieve sociale gevolgen wanneer ze deelnemen aan het reguliere onderwijs. Die positieve gevolgen ervaren leerlingen minder in het speciaal onderwijs. Zij maken ook meer vrienden in het gewone onderwijs en lijken minder eenzaam te zijn, meldt gedragseconoom Jana Vyrastekova van de Radboud Universiteit in een onderzoek.
Deel bericht

Miljoenen euro's voor passend onderwijs liggen opgepot bij scholen in Gelderland

29.04.21
Schoolbesturen potten geld op dat is bedoeld voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben, vanwege een handicap of leerprobleem. In plaats van nog langer te sparen, moeten de scholen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een plan maken om dat geld uit te geven. In Gelderland gaat het maar liefst om 32 miljoen euro, blijkt nu uit onderzoek van Omroep Gelderland.
Deel bericht

De effecten van filters op je zelfbeeld

29.04.21
Veel apps maken gebruik van filters waarmee je je uiterlijk kan aanpassen. Soms onschuldig, maar wat is het effect hiervan op je zelfbeeld, of op dat van kinderen?
Deel bericht

Slob ziet weinig kant-en-klare subsidieaanvragen Schoolkracht – PO/VO

29.04.21
Van de 4700 subsidieaanvragen Schoolkracht zijn er naar schatting 70 ingediend op basis van kant-en-klare formats van commerciële bureaus. Dat meldt demissionair onderwijsminister Arie Slob in reactie op Kamervragen.
Deel bericht

Robot bewijst nut in (speciaal) onderwijs

29.04.21
Op 30 april promoveren Daniel Davison en Bob Schadenberg op de inzet van robots op basisscholen. Beide onderzoekers deden vergelijkbare studies maar in een verschillende context. Davison liet robots zelfstandig werken op een Montessori-basisschool, terwijl Schadenberg robots inzette als assistent van een leerkracht of therapeut. Dat laatste onderzoek richtte zich op autistische kinderen in het speciaal onderwijs.
Deel bericht

Weer meer coronabesmettingen onder kinderen en jongeren

29.04.21
Het aantal bevestigde coronabesmettingen onder kinderen en jongeren is in de week van 19 tot en met 25 april verder toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.
Deel bericht

'Veel kinder- en jeugdpsychiaters denken aan stoppen'

29.04.21
Veel kinder- en jeugdpsychiaters overwegen helemaal te stoppen met het behandelen van kinderen. De reden: toegenomen regeldruk en omslachtige bureaucratie sinds de jeugdzorg werd verplaatst van het Rijk naar de gemeenten. En dat terwijl tijdens de pandemie de vraag naar psychische zorg fors toenam.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)