Onderwijsman opent eigen school: 'Mijn broer verklaart mij voor gek'

11.05.21
Freek Velthausz (62) begint na de zomervakantie onder de vlag van scholenkoepel Primenius een nieuwe school. Het is naar eigen zeggen de eerste exnovatieve school van Nederland. Velthausz: 'Eigenlijk betekent dat het tegenovergestelde van innovatief. We halen hier kennis en kunde uit de groep kinderen zelf. Exnovatief is een samentrekking van excavation (uitgraving) en exploration (ontdekking).'
Deel bericht

Extra geld onderwijs geen structurele oplossing voor lerarentekort in basisonderwijs

11.05.21
Scholen zijn blij met het extra geld dat ze krijgen om de corona-achterstand bij leerlingen weg te werken, maar zien in de kapitaalinjectie geen oplossing voor de langere termijn. Dat blijkt uit een rondgang van NH Nieuws langs verschillende scholen in de provincie.
Deel bericht

Vakbonden twijfelen of er genoeg leraren zijn voor inhalen corona-achterstand

11.05.21
Onder meerdere onderwijsvakbonden leven twijfels of er wel voldoende leerkrachten zijn om de onderwijsachterstanden in te halen. In totaal stelt het ministerie 8,5 miljard euro beschikbaar om de corona-achterstanden weg te werken. Maar voor een groot deel van die keuzeopties zijn "extra handjes" nodig, terwijl er een groot tekort is aan leraren en die vraag de komende jaren alleen maar oploopt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)