Amerikaans onderzoek: goede ventilatie en gebruik mondkapjes heeft effect

27.05.21
Extra ventilatie, zoals ventilatoren of tegen elkaar geopende ramen en deuren, kunnen op school tot wel één op de drie corona-infecties voorkomen. Ook het gebruik van mondkapjes heeft dit effect. Dit blijkt uit een vergelijking tussen 169 basisscholen in de Amerikaanse staat Georgia.
Deel bericht

Schoolvakantieregeling 2022 – 2025 vastgesteld

27.05.21
Op 21 mei 2021 heeft demissionair minister Slob de Regeling vaststelling schoolvakanties 2022–2025 vastgesteld. Deze regeling treedt op 1 augustus 2022 in werking.
Deel bericht

Merel van Vroonhoven: ‘Het is oorverdovend stil rond het lerarentekort’

27.05.21
Lerarentekort oplossen en achterstanden wegwerken, meer hoeft een nieuw kabinet in het onderwijs even niet te doen, vindt leerkracht en voormalig topvrouw Merel van Vroonhoven.
Deel bericht

Onderzoek: Basisschool kan nog toegankelijker voor leerling met rugzakje

27.05.21
Het leeuwendeel van de basisscholen laat leerlingen met een rugzakje tegenwoordig gewoon in de klas zitten bij ‘gewone’ kinderen, vaak met extra ondersteuning. Dit heet passend onderwijs. Toch moet er nog het nodige gebeuren om scholen toegankelijker te maken voor leerlingen die meer hulp nodig hebben, blijkt uit nieuw onderzoek.
Deel bericht

Mohammed is de nieuwe voorleeskampioen

27.05.21
Mohammed uit de provincie Zuid-Holland is gekozen tot beste voorlezer van Nederland. De jongen van 12 won de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Tienduizenden kinderen uit groep 7 en 8 deden daar aan mee.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)