Teleurstelling over uitblijven versoepelingen op basisscholen

04.06.21
Het kabinet houdt voorlopig vast aan de coronamaatregelen in het basisonderwijs. Bij de volgende ronde van versoepelingen, die gepland staan voor 30 juni, ontstaat mogelijk wel ruimte om regels los te laten. De PO-Raad, die de basisscholen vertegenwoordigt, is teleurgesteld.
Deel bericht

BK en BMK blijven pleiten voor versoepeling coronamaatregelen

04.06.21
Het kabinet heeft het advies van het OMT om nog geen versoepelingen in de kinderopvang toe te passen, overgenomen. Brancheorganisaties BK en BMK zijn hier niet gelukkig mee.
Deel bericht

Gezonde School-impuls: ondersteuning bij het stimuleren van een gezonde leefstijl in coronatijd

04.06.21
Tussen 7 en 18 juni kunnen alle scholen in het primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo middelbaar beroepsonderwijs  hun belangstelling kenbaar maken voor de Gezonde School-impuls 2021 via Mijngezondeschool.nl. Is de belangstelling groter dan het aantal plekken, dan zal ...
Deel bericht

Nationaal Programma Onderwijs: digitale technologie als interventie

04.06.21
Scholen in het primair en voortgezet onderwijs en mbo kunnen via het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) financiële middelen krijgen om leervertragingen in te halen en het onderwijs te verbeteren. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft voor het po en vo een menukaart gepubl...
Deel bericht

Leerachterstand op basisschool: ‘Te makkelijk gedacht dat ze het wel inhalen’

04.06.21
Dat basisscholen tijdens de coronapandemie vier maanden dicht zijn geweest, heeft zijn sporen achtergelaten. Kinderen kregen nog wel les van de juf of meester. Maar thuis onderwijs volgen via een schermpje op een computer is verre van ideaal. Welke leervertraging liepen de leerlingen op? En is die schadelijk, of valt dat wel mee?
Deel bericht

Van freelance journalist naar juf Jantine: “Ik had niet verwacht dat ik er zo van zou genieten”

04.06.21
Heb je altijd al interesse gehad in het onderwijs? Dan is dit het moment om die carrièreswitch te maken. Er is een schrijnend tekort aan leraren in Nederland én er zijn mooie programma’s waar je goed wordt opgeleid. Journalist Jantine maakte de switch naar het basisonderwijs en vertelt je waarom ze hier geen seconde spijt van heeft gehad.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)