Theo uit Someren bracht zijn kinderen twintig jaar lang naar dezelfde basisschool

23.07.21
Nog één keer brengt Theo Swinkels vandaag zijn dochter Anouk naar basisschool De Diamant in Someren. Voor zowel Theo als voor de basisschool een bijzonder moment: na twintig jaar telgen van de familie Swinkels op school te hebben gehad nemen ze afscheid van elkaar. ,,Het zal wel even wennen worden.”
Deel bericht

Vergeet de betekenisloze achtergrond in Zoom

23.07.21
Snel een virtuele achtergrond kiezen om de puinhoop thuis te verbergen. Het lijkt een goed idee, maar volgens designexpert Danielle Arets slaan we vaak de plank mis.
Deel bericht

Geen eindmusical en toch een leuk afscheid: ‘De flexibiliteit van scholen maakt me trots’

23.07.21
,,Ik heb gisterochtend een traantje weggepinkt”, vertelt directeur Monique Aarts, van basisschool Pendula in Tilburg. Op de dag van de eindmusical testte een leerling van groep 8 positief waardoor het niet door kon gaan. Leerkracht Marloes Cuelenaere en onderwijsassistent Sarah kwamen met een creatieve oplossing.
Deel bericht

Strijd tegen lerarentekort gaat op laatste schooldag onverminderd door: ‘De wanhoop is groot’

23.07.21
‘Uw kind mag over naar groep vijf, maar wie de juf wordt is nog niet bekend’. Basisscholen in heel Brabant zijn ook op deze laatste schooldag nog altijd druk met het zoeken naar personeel. Zelfs ouders worden benaderd in de strijd tegen het lerarentekort.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)