´Kunstles op de basisschool: even belangrijk als rekenen en taal´

24.09.21
Investeren in kunstonderwijs op de basisschool is belangrijk, zegt Barbara Brouwer, directeur van CHV Academy, in De Nieuws BV. Op dit moment wordt de sector genegeerd, zegt trompettist Eric Vloeimans. Maar juist door in de basis te investeren kan dit in de toekomst voorkomen worden.
Deel bericht

Leraar op Vrije School is een roeping

24.09.21
,,Het is het mooiste beroep wat bestaat”, zegt leerkracht Adri van der Palen. Vrijdag zit hij 40 jaar in het vak op de Vrije School Brabant en hij is nog steeds even bevlogen als op de eerste dag.
Deel bericht

Niet iedereen blij met burgerschap als verplicht vak in het onderwijs: 'Eerst maar eens taal en rekenen op orde'

24.09.21
Sinds deze maand krijgen alle kinderen verplicht les in de basiswaarden van de democratische rechtsstaat: vrijheid, gelijkheid en solidariteit. Dat besloot de politiek twee maanden eerder. De vraag is of dit ten koste gaat van vakken als taal en rekenen.
Deel bericht

Bijna 50% meer gesprekken Kindertelefoon over pesten ten opzichte van normaal

24.09.21
Vanaf het moment dat de scholen weer opengingen na de tweede lockdown is het aantal gesprekken dat De Kindertelefoon voerde over pesten explosief gestegen. Het aantal steeg van gemiddeld 65 naar 98 gesprekken per dag afgelopen april. Dat is een stijging van bijna 50%.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)