Nieuwe Subsidie Tel mee met Taal beschikbaar

22.11.21
Op 1 januari 2022 start de aanvraagperiode van de subsidieregeling Tel mee met Taal. Scholen en andere organisaties kunnen subsidie aanvragen voor het verminderen en voorkomen...
Deel bericht

Onrustige weken in basisonderwijs en opvang door vele besmette kinderen: ‘Er is geen peil op te trekken’

22.11.21
Het is vroeg donker, het wordt kouder en er is dus ook steeds meer gesnotter. Het winter-en griepseizoen is van start en dat betekent ook vaker testen op corona vanwege verkoudheidsklachten. Onder kinderen met een basisschoolleeftijd stijgt de hoeveelheid coronabesmettingen momenteel het hardst; ook in het basisonderwijs in de Drechtsteden merken ze dat.
Deel bericht

Nationale Onderwijs Ten­toon­stel­ling (NOT) 2021 afgelast

22.11.21
De Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT), die van 30 november tot en met 4 december 2021 zou plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht, is afgelast. Ook al voldoet de beurs aan de voorwaarden voor een zogenaamd ‘doorstroomevenement ‘, toch is in afstemming met de onderwijssector, exposanten en de onderwijsvakbonden besloten om het evenement niet door te laten gaan.
Deel bericht

Organiseren van onderwijs aan kinderen in noodopvanglocaties: "Onze mensen staan in crisismodus, ze moeten opeens een school uit de grond stampen"

22.11.21
Het onderwijs regelen voor kinderen in noodopvangvoorzieningen is belangrijk, maar een enorme uitdaging. Niet alleen vanwege de snelheid die geboden is en de expertise die nodig is, maar ook vanwege het personeelstekort waar de sector mee kampt. “Betrek het onderwijs aan de voorkant”, zegt vicev...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)