Mondkapjes en zelftesten in het basisonderwijs: 'Irritant en raar, maar blij dat we naar school kunnen'

29.11.21
Scholen blijven deze coronapiek vooralsnog open, maar ze ontspringen de dans niet helemaal. Vanaf groep 6 moeten alle kinderen sinds vandaag verplicht een mondkapje dragen op de gang en thuisblijven bij verkoudheidsklachten. Ook is het dringende advies aan leerlingen en leerkrachten om twee keer per week een preventieve zelftest te doen. Maar gebeurt dat laatste ook echt?
Deel bericht

Blog | Zoek oplossingen voor het lerarentekort zoals focussen op de basisvaardigheden

29.11.21
Ze vallen om. De leraren. Bij bosjes. In mijn vorige artikel sprak ik over de vicieuze cirkel van verantwoordelijkheid. Ik kreeg twee reacties: 1. Gemiep en 2. Het zoveelste voorbeeld van de verziekte inrichting van ons onderwijs. De waarheid ligt ongetwijfeld in...
Deel bericht

Verwarring over mondkapjesplicht

29.11.21
Er is verwarring over de vraag of leerlingen vanaf groep 6 van de basisschool een mondkapje op móeten. Dit is strikt genomen (nog) niet verplicht, maar scholen hebben natuurlijk wel zorgplicht voor veiligheid en gezondheid.
Deel bericht

Hoe de samenleving ondanks het slechte coronanieuws haar veerkracht kan behouden

29.11.21
Moedeloosheid overvalt de Nederlander bij al dat slechte coronanieuws. En dat zorgt voor een minder veerkrachtige samenleving. Maar daar is iets aan te doen, zegt hoogleraar Boutellier.
Deel bericht

Opinie | Pesten bestrijden doe je zoals stofzuigen: steeds opnieuw

29.11.21
De neiging om al te pessimistisch te zijn over het bestrijden van pesten op school, zoals in de nieuwe film Un monde, is misplaatst. De docenten spelen een sleutelrol en die krijgen steeds beter greep op de negatieve groepsdynamiek.
Deel bericht

Leraar: “Kerstvakantie verlengen is heel wijs, iedereen loopt op zijn tenen”

29.11.21
Het is wijs om de kerstvakantie naar voren te verlengen. Dat is de reactie van basisschoolleraar Rinie Boekholt uit Stad. De redactie van OOG Tv sprak met Boekholt naar aanleiding van de coronapersconferentie van vrijdagavond en het OMT advies dat zaterdag werd gepubliceerd.
Deel bericht

Kan een kind met snottebel nog naar school, en hoe zit het nu met die zelftests?

29.11.21
Hoewel kinderen een grote rol spelen bij de verspreiding van het coronavirus, mogen de scholen openblijven van het demissionaire kabinet. Wel gaan er ook voor het onderwijs strengere regels gelden. Vier vragen over de nieuwe coronamaatregelen in het onderwijs.
Deel bericht

Basisschooldirecteuren maken zich grote zorgen over de toekomst van het onderwijs

29.11.21
Klassen worden naar huis gestuurd, er is veel verzuim onder docenten en invallers zijn er niet. Basisschooldirecteuren maken zich zorgen over de kwaliteit en de toekomst van het onderwijs. Mathieu Bootsveld, directeur IKC't Eimink: "Je kunt wel de vraag stellen of er goed onderwijs wordt geboden."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)