Forum voor Democratie wil basisschool starten in Tilburg

01.07.22
Als het aan Forum voor Democratie (FvD) ligt komt er na de zomer een FvD-basisschool in Tilburg. Dat blijkt uit het Initiatievenoverzicht van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) dat vrijdag gepubliceerd is. Forum wil vijf van deze basisscholen, Renaissancescholen genaamd, starten op verschillende plekken in het land.
Deel bericht

Onderwijs gaat ook bij slechtste coronascenario niet meer helemaal op slot

01.07.22
Het onderwijs gaat niet meer helemaal op slot, hoe erg een toekomstige coronapandemie ook wordt. Zelfs in het slechtste scenario - code rood - gaan alle leerlingen nog beurtelings naar school, blijkt uit de sectorplannen voor onderwijs die vrijdag in de ministerraad worden besproken.
Deel bericht

Honderd bedrijven geven personeel vrij op 1 juli: 'Keti Koti is belangrijk'

01.07.22
De jaarlijkse herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij op 1 juli zou een nationale feestdag moeten worden, vindt de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme. Volgens Rabin Baldewsingh is het moment daar: "Er is weinig aandacht voor ons slavernijverleden terwijl er eigenlijk zo veel te vertellen is. Ik wil graag dat heel Nederland betrokken is bij deze herdenking, niet alleen de Afro-Caribische gemeenschap."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)