Nieuwe themapagina’s over leesmotivatie en het verbinden van binnen- en buitenschools leren

16.08.22
Het kennisplein Onderwijskansen, waar kennis over het bestrijden van onderwijsachterstanden wordt gebundeld, is uitgebreid met twee nieuwe themapagina’s. Beide bevatten toegankelijke kennis uit onderzoek met praktische handvatten die je als onderwijsprofessional in het primair onderwijs kan toepassen in de klas en op school.
Deel bericht

Vrije dag voor kinderen op Groningens Ontzet: “Goed idee, maar dan vooraf veel geschiedenislessen”

16.08.22
De oproep van burgemeester Koen Schuiling (VVD) om basisschoolkinderen op Groningens Ontzet een vrije dag te geven kan op positieve geluiden rekenen.“Ik vind het een heel goed idee”, reageert Tim Smit, die veel gastlessen geeft op basisscholen over Groningens Ontzet. “Maar je moet niet alleen basisschoolkinderen een vrije dag geven, ook kinderen in het voortgezet onderwijs moeten vrij krijgen.
Deel bericht

Pokémon-merk doneert geld om wereldwijd kinderen te steunen

16.08.22
The Pokémon Company International, het bedrijf dat buiten Azië verantwoordelijk is voor het merk van de beroemde monstertjes als Pikachu, gaat de komende vijf jaar minimaal 25 miljoen dollar schenken aan organisaties die zich inzetten om het leven van kinderen te verbeteren en sociale gelijkheid te bevorderen.
Deel bericht

Jongeren getekend door aardbevingen: 'Mijn nachtrust is nooit meer hetzelfde geweest'

16.08.22
Wat gebeurt er met je als je als tiener opgroeit met aardbevingen en scheuren in je huis? Als je ouders gefrustreerd raken door de trage afhandeling van schade en geen vertrouwen meer hebben in de overheid? Het is een vraag die je aan vrijwel elk kind of elke jongere in het aardbevingsgebied kunt stellen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)