Blog | De kracht van film

09.09.22
Voor de zomervakantie vroeg Jan Lepeltak de lezers van Komenskypost om een bespreking van een ‘onderwijsfilm die ertoe doet’. Ik kreeg er meteen zin in en wist welke film het moest worden: Alphabet. Fear or Love, de film van de Oostenrijkse Erwin Wagenhofer uit 2013. Ik da...
Deel bericht

Kennissessie circulair bouwen te Aeres Hogeschool Almere

09.09.22
Van een hoge circulaire ambitie naar een concreet circulair bouwproject? Waar beginnen we? Welke stappen gaan we zetten? En welke voorbeelden zijn er? Sluit aan bij de kennissessie en wordt meegenomen in de wereld van circulair bouwen.
Deel bericht

Maandag 19 september: avond van de leraar #3

09.09.22
Het Lerarencollectief organiseert meerdere keren per jaar de Avond van de Leraar. Maandag 19 september is het alweer tijd voor de derde editie die in het thema staat van Burgerschapsonderwijs. Sluit je ook aan fysiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, of online via de livestream?
Deel bericht

Anouk (25) staat voor de klas: ‘De gesprekjes met kinderen maken mijn hele dag goed’

09.09.22
Ooit nagedacht of een baan in het onderwijs wat voor jou is? Anouk van den Brink (25) wist van jongs af aan al dat ze juf wilde worden en vertelt waarom ze zo graag voor de klas staat: “Die korte gesprekjes als kinderen nog even blijven hangen in de klas, dat vind ik het allerleukst.”
Deel bericht

Museum Hoge Woerd in Utrecht lanceert lespakket over erfgoed uit de regio

09.09.22
Museum Hoge Woerd lanceert vandaag een lespakket over erfgoed in de Utrechtse wijken Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens. Met Echt Gebeurd!, zoals het educatieprogramma heet, wil het museum cultureel erfgoed toegankelijk maken voor leerkrachten en leerlingen van alle basisscholen in de omgeving. Het lespakket is vanaf vandaag gratis en voor iedereen te downloaden via de website van Museum Hoge Woerd.
Deel bericht

Stijgende energierekeningen zorgen ook voor problemen in primair onderwijs

09.09.22
De PO-Raad krijgt van meerdere schoolorganisaties signalen binnen over een extreme toename van de energierekening. Het gaat om stijgingen variërend van 400 tot 800%. De verhoogde energierekeningen worden nu betaald uit de reguliere bekostiging.
Deel bericht

Scholen en onderzoekers Amsterdam werken samen aan duurzame verbetering basisonderwijs

09.09.22
Amsterdamse basisschoolbesturen, onderzoekers en de gemeente Amsterdam lanceren vandaag het Onderwijskennis Netwerk Amsterdam (ONA). ONA is een initiatief van het Breed Bestuurlijk Overleg, de vereniging van veertig schoolbesturen in het primair en speciaal onderwijs in Amsterdam, Education Lab (wetenschappers) en de gemeente Amsterdam. Het doel van het kennisnetwerk is een duurzame verbetering en innovatie van het basisonderwijs.
Deel bericht

12 september start de achtste editie van Raadgedicht voor iedereen vanaf 10 jaar!

09.09.22
Gedurende 10 weken verschijnen er 10 nieuwe raadgedichten. De gedichten zijn geschreven door bekende Nederlandse en Vlaamse dichters.
Deel bericht

Gemiddeld 2,3 kilometer fietsen naar de middelbare school

09.09.22
In 2021 lag de dichtstbijzijnde middelbare school op gemiddeld 2,3 kilometer fietsen. Dat is bijna vier keer zo ver als de fietsafstand naar de dichtstbijzijnde basisschool (0,6 kilometer). Gemiddeld was de afstand tot basis- en middelbare scholen op de fiets iets kleiner dan de afstand met de auto. In 8 op de 10 gemeenten was de fietsafstand naar een middelbare school korter dan die voor de auto. Dat meldt het CBS ...
Deel bericht

AOb: Coronaplan funderend onderwijs kan beter

09.09.22
Adviseurs die het sectorplan corona uit het funderend onderwijs tegen het licht hebben gehouden, zien dat daarin twee belangrijke zaken ontbreken. Zij adviseren om de bedrijfsarts in te schakelen in het gesprek over het beschermen van kwetsbare medewerkers. Daarnaast moet er een corona-module worden opgenomen in de risico-inventarisatie en evaluatie die elke school moet hebben.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)