Structureel 400 miljoen extra voor stijgende vaste lasten scholen en cultuur

22.11.22
Vanaf komend voorjaar wordt er structureel ongeveer 400 miljoen euro extra uitgetrokken voor scholen en door de overheid bekostigde culturele instellingen. Met dit geld kunnen de hogere kosten door inflatie en vooral de stijgende energierekening worden opgevangen.
Deel bericht

Kabinet houdt vast aan plannen kinderopvang

22.11.22
De Tweede Kamer debatteerde afgelopen woensdag met minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over de beoogde stelselherziening kinderopvang. In het debat spraken ze over de betaalbaarheid, toegankelijkheid en andere uitdagingen die de kabinetsplannen met zich meebrengen.
Deel bericht

Aandeel meldingen seksueel wangedrag onderwijs neemt toe

22.11.22
Meldingen die vertrouwensinspecteurs van de Inspectie van het Onderwijs krijgen, gaan steeds vaker over seksuele intimidatie en seksueel misbruik. In het schooljaar 2021-2022 was het aandeel meldingen dat over die onderwerpen ging 23 procent, aldus de inspectie. In de schooljaren voor de coronapandemie ging het om 18 procent.
Deel bericht

Logopedisten voelen zich ondergewaardeerd

22.11.22
Veel logopedisten in het onderwijs zijn ontevreden over hun inschaling. In het jarenlange traject waarin hun functie werd herzien, voelen zij zich niet serieus genomen. Dat blijkt uit het onderzoek van het Onderwijsblad naar hogere inschaling.
Deel bericht

Kinderen willen van het kabinet weten: 'Wat gaan jullie eraan doen dat alles zo duur is?'

22.11.22
Dinsdag wordt de Tweede Kamer overspoeld door 150 kinderen, die bewindspersonen gaan bevragen over lastige en actuele onderwerpen. Zo wil groep 7 van basisschool De Hazesprong uit Nijmegen van het kabinet weten: Wat gaat de regering eraan doen dat alles tegenwoordig zo duur is?
Deel bericht

Emmy Award voor Nederlandse kinderserie Kabam!

22.11.22
De Nederlandse kinderserie Kabam! is in New York bekroond met een International Emmy Award. De serie van KRO-NCRV, geproduceerd door het Amsterdamse IJswater Films, won in de categorie Kids: Live-Action.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)