Uniek schoolgebouw: Inclusief Kindcentrum De Kroevendonk in Roosendaal

30.11.22
In je eigen buurt naar school: voor veel kinderen is het de normaalste zaak van de wereld. Maar voor kinderen met een beperking of ontwikkelingsachterstand is dat te vaak nog niet zo. Dat het anders kan bewijst inclusief kindcentrum De Kroevendonk in Roosendaal. In de nieuwbouw gaan kinderen met en zonder beperking samen leren en spelen.
Deel bericht

Kinderombudsman vraagt staatssecretaris aandacht voor toekomstperspectief kinderen en jongeren Groningen

30.11.22
Staatssecretaris Vijlbrief (Mijnbouw) heeft vorige week een plan bekend gemaakt om het mentale welzijn van kinderen en jongeren in het aardbevingsgebied Groningen te verbeteren. De Kinderombudsman is blij dat de staatssecretaris veel aanbevelingen heeft overgenomen in de plannen. In een reactie vraagt de Kinderombudsman nog aandacht voor drie belangrijke punten.
Deel bericht

Meisjes krijgen lager schooladvies

30.11.22
Tot en met het schooljaar 2018-2019 kregen jongens en meisjes in groep 8 van de basisschool een vergelijkbaar advies voor het voortgezet onderwijs. In de twee schooljaren daarna pakte het definitieve schooladvies voor meisjes echter lager uit en namen de sekseverschillen toe. The post Meisjes krijg...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)