Lat voor onderwijs asielkinderen tijdelijk omlaag

14.12.22
In Amsterdam en Den Haag wordt tijdelijk onderwijs ingericht zodat asielkinderen in ieder geval een klas hebben. Critici waarschuwen dat deze tijdelijke onderwijsvoorzieningen ook echt tijdelijk moeten blijven.
Deel bericht

Lerarentekort neemt alleen maar toe, ook juf Marte merkt het

14.12.22
De 24-jarige Marte Brouwer is leerkracht in groep 4 van basisschool De Archipel in Amsterdam. Ook zij merkt veel van het nijpende lerarentekort. "Er is een hoge werkdruk op dit moment, omdat er niet veel leerkrachten zijn. Valt er iemand uit, dan vangt het team het hier vaak op of een onderwijsassistent. Dat is lastig."
Deel bericht

Casestudie naar ’thuiszittende’ leerlingen

14.12.22
Onlangs werd een artikel gepubliceerd in jaargang 30/22_4 van het Tijdschrift voor Remedial Teaching over een onderzoek dat Kohnstamm Instituut in 2020 deed naar ‘thuiszitten’.
Deel bericht

Partijen maken nadere afspraken over aanpak personeelstekort

14.12.22
De vakbonden, het ministerie van OCW en de sectororganisaties zijn het eens geworden over nieuwe stappen in de uitwerking van het in april 2022 afgesloten onderwijsakkoord rondom de aanpak van het personeelstekort.
Deel bericht

Peiling leesvaardigheid toont belang geïntegreerd leesonderwijs

14.12.22
De leesvaardigheid van leerlingen is hoger als hun docenten lessen geven waarin lezen wordt gecombineerd met zaakvakken zoals wereldoriëntatie en wetenschap en techniek. Dit blijkt uit het onderzoek Peil.Leesvaardigheid van de Inspectie van het Onderwijs dat op 13 december is verschenen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)