Te weinig kennis over Caribisch Nederland: 'Suriname en Curaçao niet hetzelfde'

01.02.23
De koninklijke familie bezoekt van 27 januari tot 9 februari het Caribisch deel van het Koninkrijk. Maar we weten eigenlijk weinig van dat gebied, stellen mensen die zich ermee verbonden voelen. Andersom wordt kennis over Nederland er op de zes Caribische eilanden juist ingeramd, zeggen ze tegen NU.nl.
Deel bericht

De Haagse Hogeschool start met nieuwe opleiding PABO/HALO

01.02.23
Het lerarentekort loopt in de regio Den Haag steeds verder op. Ook de vraag naar leraren die zowel voor de klas kunnen staan als bewegingsonderwijs kunnen geven is groot. Vanaf september 2023 kunnen studenten aan De Haagse Hogeschool daarom een nieuwe geïntegreerde PABO/HALO-opleiding volgen. In 4,5 jaar kunnen de studenten een dubbele bevoegdheid halen waarmee ze zowel als groepsleerkracht en als leraar lichamelijke opleiding [...]
Deel bericht

De crackertjes van meester Derk

01.02.23
Nederland is een van de rijkste landen ter wereld. Toch leeft bijna een half miljoen huishoudens in armoede. Stijgende prijzen zijn te zien in de broodtrommels van de kinderen uit deze gezinnen. Wat kunnen scholen doen om hen te helpen? We lopen een dagje mee met meester Derk.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)