‘Scholen die toneelstukje opvoeren vallen snel door de mand’

11.05.23
Inspecteurs hebben het echt wel door als scholen tijdens een inspectiebezoek een toneelstukje opvoeren. Dat zegt inspecteur-generaal Alida Oppers in een interview met de Volkskrant.
Deel bericht

José Kenter-Spijk geeft les aan vluchtelingenkinderen: ‘Pas als kinderen zich veilig voelen, komen ze tot leren.’

11.05.23
‘Kinderen moeten zich veilig en thuis voelen.’ Kenter-Spijk vindt dit cruciale voorwaarden om vluchtelingenkinderen tot leren te brengen: ‘Daarbij zoek ik een balans tussen de leuke, lieve juf en de juf die de kinderen iets leert en structuur biedt. Dat lukt, door vast te houden aan routines die in alle groepen gelijk zijn.
Deel bericht

Wat zijn effectieve manieren in groep 1 en 2 om NT2-leerlingen een correcte uitspraak van het Nederlands aan te leren?

11.05.23
NT2-leerlingen kunnen bij de start van de basisschool moeite hebben met de uitspraak van Nederlandse klanken. Er lijkt echter geen specifieke of extra instructie of oefening nodig te zijn om de correcte uitspraak van het Nederlands aan te leren. Uitspraakfouten bij jonge kinderen verdwijnen in de loop van de tijd vanzelf, naarmate ze meer zijn blootgesteld aan de Nederlandse taal.
Deel bericht

Blog | De Staat van het Onderwijs 2023: Is het glas half vol of half leeg?

11.05.23
Half vol of half leeg? Dat leek vooral de vraag waar de onderwijsinspectie zich bij haar jaarlijkse verslag voor zag gesteld. Ondanks haar mooie roze broekpak zat inspecteur-generaal Alida Oppers niet echt op een roze wolk. Het werd niet duidelijk of het feit dat een van de aanwezige (ambtenaren?) naast Alida Oppers op het podium eenzelfde roze broekpak aan had (zie foto) het gevolg was van een afspraak of een ongelukkig toeval.
Deel bericht

Europese regels voor AI stap dichterbij, dit zijn de plannen

11.05.23
ChatGPT verraste niet alleen grote techbedrijven, maar ook beleidsmakers. In Europa wordt al ruim twee jaar gewerkt aan wetgeving omtrent AI (kunstmatige intelligentie), maar er was geen rekening gehouden met de snelle ontwikkelingen, dat er zoiets zou kunnen zijn als generatieve AI, een systeem dat zelf tekst of beelden creëert.
Deel bericht

Staat van de Ouder 2023: Ode aan de leraar

11.05.23
Volgens ouders is de leraar bepalend voor de kwaliteit van het onderwijs. Die zorgt voor de sfeer in de klas en de ruimte om op eigen tempo te ontwikkelen. Met die kwaliteit zit het vooral in het basisonderwijs vaak goed. Bij ouders met kinderen in het voortgezet onderwijs is echter een dalende trend te zien in de waardering van de onderwijskwaliteit.
Deel bericht

Minister Wiersma: ook VVD-medewerkers met klachten over mijn gedrag

11.05.23
Minister Dennis Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs heeft ook van medewerkers van de VVD, uit de tijd dat hij Kamerlid was, gehoord dat zij zijn gedrag als onaangenaam en kwetsend hebben ervaren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)