Haags kind met taalachterstand kan gratis naar voorschool

13.06.23
Kinderen met een taalachterstand kunnen in Den Haag gratis naar een zogeheten voorschool. Ze kunnen dan meer les krijgen, zodat hun achterstand kleiner wordt en ze beter voorbereid zijn op de overstap naar de basisschool. Als ze de taal beter beheersen, kunnen ze op school gemakkelijker contact leggen met andere kinderen.
Deel bericht

Nieuwe visie: taal met wereldoriëntatie als basis

13.06.23
[EduAd] Het taal- en leesonderwijs op de basisschool bestaat vaak uit een brij aan losse vakken. Dit kan anders: met wereldoriëntatie als basis van taal en lezen. Meer weten? Vraag direct de PDF aan.
Deel bericht

Slechtere schoolprestaties door stress voor kinderen uit gezinnen met geldproblemen

13.06.23
Een derde van de kinderen in groep 5 presteert slechter op school door stress door geldproblemen binnen het gezin. Dat blijkt uit onderzoek van het Jeugdeducatiefonds en ABN Amro.
Deel bericht

Adaptief leren met Gynzy

13.06.23
[EduAd] Wil jij iedere leerling op zijn of haar eigen niveau laten leren? Maar ontbreekt het je aan tijd? Gebruik dan Gynzy aanvullend in je klas. Zet bijvoorbeeld setjes leerdoelen klaar als remediëring of verrijking en laat je leerlingen snel, gemakkelijk en adaptief leren.
Deel bericht

Het Nederlands Jeugdinstituut organiseert van 2 tot en met 8 oktober 2023 de Week van de Opvoeding

13.06.23
In 2023 organiseert het Nederlands Jeugdinstituut van 2 tot en met 8 oktober weer de Week van de Opvoeding. Het thema is net als vorig jaar 'samen delen, samen weten'. De Week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis met, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals.
Deel bericht

Oekraïnse school Bellingwolde eindelijk 'compleet': voldoende personeel voor 5 lesdagen per week

13.06.23
De basisschool voor Oekraïnse vluchtelingskinderen in Bellingwolde gaat na de zomer ‘volledig draaien’. Er wordt dan 5 dagen per week les gegeven.
Deel bericht

Tropenrooster? Dat mag de school zelf beslissen, maar: ‘Het is binnen niet te harden’

13.06.23
Met dit hete weer is het geen pretje voor leraren en leerlingen: als sardientjes opeengepakt zitten in een benauwd klaslokaal. Maatregelen zoals extra ventilatie en veel drinken zijn geen overbodige luxe. Zelfs een tropenrooster behoort tot de opties, maar alleen als de school dat wil.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)