Nauw contact met basisscholen brengt Engelse taal tot leven

08.02.24
Door uitwisseling van lesmateriaal en nauwe contacten tussen leraren in primair en voortgezet onderwijs halen basisschoolleerlingen een hoger niveau Engels en kunnen ze makkelijker doorstromen naar de brugklas, vertelt tto-coördinator Trevor Lewis van RSG Enkhuizen.
Deel bericht

Video | Moeder schoolschutter VS veroordeeld, wat betekent voor toekomstige zaken?

08.02.24
De moeder van een jongen die in 2021 op een school in de Amerikaanse staat Michigan vier leerlingen om het leven bracht en zeven leerlingen verwondde, is veroordeeld voor dood door schuld. Dat heeft de rechter bepaald. En dat is voor het eerst.
Deel bericht

Kleuterleerkracht uit Geraardsbergen opgepakt voor zedenfeiten met minderjarigen

08.02.24
Een kleuterleerkracht van een school in Geraardsbergen is opgepakt op verdenking van zedenfeiten met minderjarigen. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. De man is aangehouden door de onderzoeksrechter, de schooldirectie heeft hem preventief geschorst. Er zijn aanwijzingen dat de man de feiten op school zelf pleegde.
Deel bericht

Demasqué VVE-modelprogramma’s

08.02.24
Het effect van vve blijft in Nederland moeilijk aantoonbaar. Vve-beleid wordt daarom vaak gestoeld op bewijs uit Amerikaans onderzoek. Geert Driessen fileert de belangrijkste – Perry Preschool en Abecedarian. Er blijft weinig van het bewijs over.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)