PO-Raad: grote uitdagingen onderwijs niet opgelost met meer centrale sturing

08.04.24
Met stevige taal als ‘een fundamentele herijking van het stelsel’ werd het IBO-rapport ‘Koersen op kwaliteit en kansengelijkheid’ een jaar geleden aangegrepen als pleidooi voor meer centrale sturing vanuit Den Haag. Belangrijke constatering uit het rapport was dat er sprake was van sturingsoverload in de sector.
Deel bericht

Samenvatten niet altijd de beste leerstrategie voor basisschoolleerlingen

08.04.24
Als je een tekst wil begrijpen, is het meestal een goed idee om een samenvatting te maken. Toch blijkt dat niet per se beter te werken dan de tekst gewoon nog eens te bestuderen, bleek uit onderzoek onder basisschoolleerlingen. Vragen beantwoorden over de tekst hielp de leerlingen wel om de inhoud beter te onthouden.
Deel bericht

Lesgeven in de buitenlucht is in trek in Meppel en Steenwijkerland. 'Het is bij ons een gewoonte geworden.

08.04.24
De landelijk Nationale Buitenlesdag komt eraan. Op dinsdag 9 april is de 9de editie. De dag is bedoeld om leraren te inspireren vaker het klaslokaal te verlaten en de mogelijkheden te laten zien van les op het schoolplein.
Deel bericht

Geen kinderen, geen lessen: in krimpend Japan sluit de ene na de andere school

08.04.24
De basisschool van Kazuyo Oono in de Japanse provincie Kochi gaat na 150 jaar dicht. "Vroeger waren hier zes basisscholen, vanaf vandaag zijn er maar twee over", zegt zij. "Als er geen kinderen zijn moet de school dicht. Het gebeurt overal."
Deel bericht

Woutertje Pieterse Prijs 2024 uitgereikt

08.04.24
Tjibbe Veldkamp en Mark Janssen zijn winnaars van de zevendertigste Woutertje Pieterse Prijs. Zij ontvangen de prijs voor hun boek De jongen die van de wereld hield, dat is uitgegeven door Uitgeverij Querido. De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)