Rotterdamse lessen over natuur voortaan niet buiten, maar binnen de muren van het klaslokaal

10.07.24
Zo’n 50.000 kinderen van Rotterdamse basisscholen gaan elk jaar naar één van de acht kinderboerderijen en diverse stadstuinen van Natuurstad om te leren over dieren en de natuur. Maar, over twee jaar komt daar grotendeels een eind aan. Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders (B&W) wil namelijk snoeien in de subsidie voor organisator Natuurstad. Zij komen in actie met een petitie.
Deel bericht

Utrechtse basisschool met te weinig leerlingen sluit na 140 jaar: 'Zit echt in mijn hart'

10.07.24
Na 140 jaar is vandaag de laatste dag dat basisschool De Puntenburg in Utrecht open is. De kleinschalige Daltonschool telt nog maar 36 leerlingen en dat is niet genoeg om te kunnen blijven bestaan. Het bestuur heeft daarom besloten om de school te sluiten, daarom zwaaien juf Anja en juf Carry vandaag de laatste kinderen uit.
Deel bericht

Schoolbestuurder die zijn eigen adviesbureau inhuurt? Dat kan niet

10.07.24
Uit onderzoek van NOS en Nieuwsuur blijkt dat bestuurders en toezichthouders van zeker dertig schoolbesturen betaalde functies bij private onderwijsadviesbureaus hebben. Ze leiden en/of controleren scholen met publiek geld, maar werken ook als adviseur, directeur, toezichthouder of eigenaar van een ...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)