Scholen moeten meer aandacht hebben voor bi-etnische leerlingen

31.05.17
Leerlingen van ouders met verschillende etniciteiten (bi-etnische leerlingen) kunnen niet simpelweg samengenomen worden met mono-etnische leerlingen. Dit terwijl het (h)erkennen van bi-etniciteit door scholen noodzakelijk is om deze leerlingen goed te kunnen ondersteunen. Dit concludeert onderwijskundige Merlijn Karssen.
Deel bericht

Verdwijntruc achterstandsgeld wegens 'succes' verlengd door OCW

31.05.17
De verouderde bekostigingssystematiek voor het onderwijsachterstandenbeleid zal nog zeker tot schooljaar 2018-2019 blijven gelden. De reden: de PO-Raad en Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) vinden het onverantwoord om het huidige, grotendeels verdampte budget te gaan herverdelen.
Deel bericht

Steve JobsScholen 3 jaar in Nederland

31.05.17
De Steve JobsScholen bestaan 3 jaar. Daar hebben we veel van geleerd. Een White Paper met de lessen.
Deel bericht

Lerarensalarissen: ministerie geeft niet thuis

31.05.17
Het basisonderwijs beeft. Veertigduizend leerkrachten schaarden zich op Facebook achter een manifest om de werkdruk en de lerarentekorten zo snel mogelijk aan te pakken. Ze eisen dat hun salarissen op gelijk niveau komen met die van leraren in het voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Slim ict inkopen in het onderwijs

31.05.17
Het slim inkopen van ict is een taak van elk schoolbestuur. Maar hoe koop je nou slim in? Dit vind je in de brochure' Slim ict inkopen in het onderwijs'. Deze brochure is tot stand gekomen na gesprekken met schoolbesturen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)