Verplichte Wilhelmus-les op school? 'Andere dingen zijn belangrijker'

16.08.17
"Wilhelmus verplichte kost als Rutte III er komt", kopt het AD vanochtend. Volgens de krant willen de formerende partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie dat scholen les gaan geven over het volkslied. Leerlingen zouden dan meer moeten leren over de tekst, de betekenis en de melodie. Wat vindt de onderwijsgemeenschap er eigenlijk van?
Deel bericht

Leraren, schoolleiders en schoolteams gezocht: Werk mee aan een vernieuwd curriculum

16.08.17
Ben je leraar of schoolleider en wil je meewerken aan de ontwikkeling van het curriculum? Curriculum.nu biedt je die mogelijkheid. Wat moeten leerlingen kennen en kunnen? Het project start in het nieuwe schooljaar na de zomervakantie met de werving van leraren, schoolleiders en scholen om mee te doen.
Deel bericht

Proefdraaien met verplichte Lerarenregister

16.08.17
Schoolbesturen en scholen kunnen vanaf september samen met hun leraren kennismaken met het nieuwe verplichte Lerarenregister.
Deel bericht

Wilhelmus verplichte kost als Rutte III er komt

16.08.17
Scholen moeten leerlingen les gaan geven in de tekst, betekenis en melodie van het Wilhelmus. Ook moeten Nederlanders op hun 18e verjaardag van hun burgemeester een boekje krijgen over de geschiedenis van Nederland met een uitleg van onze ‘democratische rechtsstaat’.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)