AOb: De stofkam gaat ‘m echt niet worden

21.02.18
Het is volgens AOb-bestuurslid Eugenie Stolk naïef om te denken dat de geldzorgen van het primair onderwijs kunnen worden opgelost met onbenutte uitgaven binnen de beschikbare middelen.
Deel bericht

Kamer schoffeert primair onderwijs met onzin over geld

21.02.18
Grote onzin, schofferend en getuigen van struisvogelpolitiek. Dat vindt de PO-Raad van uitspraken van Kamerleden tegen de NOS. D66 en CDA insinueren dat leraren best meer kunnen verdienen als schoolbestuurders salaris inleveren en als wordt bezuinigd op bijvoorbeeld ‘cursussen’.
Deel bericht

Ontwikkelscholen Curriculum.nu bekend

21.02.18
Van het Friese Ferwert tot aan Venlo en van Almelo tot Den Haag. De ontwikkelscholen voor Curiculum.nu komen uit alle windstreken. Vandaag zijn alle 84 scholen geïnformeerd over hun deelname.
Deel bericht

Soepeler regels voor invalkracht

21.02.18
De Tweede Kamer wil soepeler regels voor invalkrachten op basisscholen. Scholen moeten nu leraren een vast contract aanbieden als ze al een paar keer eerder tijdelijk zijn bijgesprongen. Een Kamermeerderheid bepleit vanwege het nijpende lerarentekort een structurele uitzondering voor het primair onderwijs.
Deel bericht

Manifest schooldirecteuren: 'Meer geld voor kansarme leerling'

21.02.18
Wil Amsterdam alle kinderen erbij houden, dan moet er meer geld naar scholen in achterstandswijken. Een groep schooldirecteuren pleit in een manifest voor structureel 30 miljoen euro extra en meer vrijheid voor de 80 'focusscholen' in de stad.
Deel bericht

Tweede Kamer ziet nog volop geld om leraren beter te betalen

21.02.18
Tweede Kamerleden zien mogelijkheden om geld weg te halen bij de talrijke onderwijsuitgaven waar leraren geen direct profijt van hebben.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)