Regionale arbeidsmarktanalyses voor een aanpak op maat van het lerarentekort

21.06.18
Het primair onderwijs krijgt tussen nu en 2023 in alle regio’s te maken met een lerarentekort, ook in de zogenaamde krimpregio’s waar het aantal leerlingen de komende jaren daalt. Dat blijkt uit achttien regionale arbeidsmarktanalyses van het Arbeidsmarktplatform PO. Vier daarvan gaan over de arbeidsmarkt in de vier grote steden.
Deel bericht

Vasthouden aan verplichte gegevenslevering lerarenregister is onbegrijpelijk

21.06.18
PO-Raad, VO-raad en MBO Raad vinden het onbegrijpelijk dat minister Slob vasthoudt aan de verplichte levering van lerarengegevens door schoolbesturen voor een lerarenregister dat voor onbepaalde tijd is uitgesteld.
Deel bericht

Ex-directeur basisschool veroordeeld voor seks met meisje (13)

21.06.18
Ex-basisschooldirecteur Khalid T. uit Gouda is veroordeeld tot acht maanden cel omdat hij seks had met een destijds 13-jarig meisje. Ook moet hij een schadevergoeding betalen van 1500 euro.
Deel bericht

Onderzoek: leerkracht zou best een beetje muzikaler willen zijn

21.06.18
Nederlandse leerkrachten in het basisonderwijs hebben veel talenten, maar aan hun muzikale talent schort het nog wel eens. Ruim een vijfde van de leerkrachten zou muzikaal willen zijn, maar is het niet. Talenten die leerkrachten het beste bij zichzelf herkennen zijn creativiteit (36%) en organiseren (33%).
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)