Toe aan volgende stap in aansluiting onderwijs-zorg?

18.06.19
Wil jij samen met partners uit zorg, jeugdhulp en kinderopvang als één van de eerste regio’s aan de slag met de adviezen uit het rapport ‘Mét andere ogen’? De Coalitie Onderwijs-Zorg-Jeugd selecteert binnenkort tien jeugdhulpregio’s en gemeenten die als zog. Inspiratieregio willen fungeren. Zij worden intensief gevolgd in hun vorderingen om zorg en onderwijs beter te laten aansluiten.
Deel bericht

Klassen basisonderwijs worden kleiner

18.06.19
De gemiddelde groepsgrootte in het basisonderwijs is in 2018 gedaald tot 23,0 leerlingen. Onderwijsminister Slob spreekt op Twitter van ‘een zeer knappe prestatie in deze tijd van lerarentekort’. Tussen 2013 en 2016 stabiliseerde het op 23,3 leerlingen. In 2018 is het gedaald tot 23,0.In zijn brief staat ook dat de variatie in groepsomvang groot is.
Deel bericht

Leraar waarschuwt tegen ‘wurgcontract’ van uitzendbureau

18.06.19
Een beginnende leerkracht die zou gaan werken via een Haags bemiddelingsbureau, ontdekte dat hij daardoor voorlopig bij vrijwel geen enkele basisschool in Den Haag meer terecht kan voor een vaste baan.De reden daarvan ligt in het contract dat Brixs heeft afgesloten met de schoolbesturen. Daarin staat dat scholen zo'n leerkracht alleen in vaste dienst mogen nemen als er een afkoopsom wordt betaald.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)