Minder seizoenswerkloosheid door lerarentekort

25.06.19
Het grote personeelstekort in het basisonderwijs zorgt ervoor dat de zomerpiek van het aantal werkloze leerkrachten in de WW afneemt. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob in antwoord op Kamervragen van D66. Hij verwacht echter dat door het grote lerarentekort de WW-piek in het basisonderwijs zal afnemen.
Deel bericht

Inspectie neemt rijkste instellingen onder de loep

25.06.19
De Onderwijsinspectie gaat de schoolbesturen en samenwerkingsverbanden met de grootste financiële reserves per sector onder de loep nemen. Doordat besturen te voorzichtig begroten en hun inkomsten onderschatten, zijn de reserves elk jaar verder aangegroeid. ‘Het lijkt erop dat de reserves bij veel besturen niet in verhouding staan tot de ree?le risico’s die zij lopen’, schrijft Slob.
Deel bericht

Lesgeven in de hitte heeft eigenlijk geen zin'

25.06.19
Groningse basisscholen De Petteflet en De Swoaistee hanteren een tropenrooster in verband met de te verwachten hitte. Dat betekent voor de leerlingen van 8.00 tot 13.00 les, en 's middags vrij. Een gesprek met Kor Posthumus, directeur. We kunnen wel de hele middag gaan buitenspelen, maar dat is geen onderwijs. Dus we hopen dat de ochtendles voldoende is om die kwaliteit te bieden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)