Veel WW’ers uit onderwijs willen niet terug

18.07.19
Van de 11.000 mensen uit het primair onderwijs die een werkloosheidsuitkering hebben, willen de meesten niet meer voor de klas. Dat concludeert onderzoeksbureau Regioplan. Van hen heeft bijna 90 procent een onderwijsbevoegdheid. ‘Dit zou betekenen dat er (…) een stille reserve (…) was van circa 9900 personen; ruim voldoende om de bestaande tekorten mee in te vullen’
Deel bericht

Uit pedagogisch oogpunt is de sluiting van kleine scholen vaak geen verlies [opinie]

18.07.19
Minister Slob houdt ten onrechte vast aan de bescherming van kleine scholen. Kleine scholen zijn kwetsbaar, constateerde de Onderwijsraad (2013). In 2011 scoorde 6,5 procent van de kleine scholen zwak, tegenover een landelijk gemiddelde van 4,4 procent. Bovendien zijn kleine scholen duurder: 11 duizend euro per leerling tegenover 4 duizend euro op een grotere school.
Deel bericht

In ruil voor meer uitdagende taken willen leraren best wat meer werken

18.07.19
Meer tijd voor persoonlijke ontwikkeling, en meer loon. Dat zijn de belangrijkste redenen voor basisschoolleraren om meer te gaan werken, blijkt uit een enquête van het Arbeidsmarktplatform Primair Onderwijs. Als alle leraren een dag per week meer zouden werken, zou het lerarentekort zijn opgelost.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)