Dag van de duurzaamheid: van games tot innovatieplatform

10.10.19
Duizenden leerlingen worden vandaag voorgelezen over duurzaamheid, spelen duurzaamheidsgames en nemen deel aan speciale activiteiten. Ondertussen proberen schoolbesturen duurzaamheid een plek te geven in hun huisvestingsplannen.
Deel bericht

Griepprik vermindert uitval van leraren

10.10.19
De gemeente Amsterdam zet de griepprik in om te voorkomen dat tijdens de volgende griepgolf grote gaten in de roosters van de scholen vallen.
Deel bericht

Op 6 november gaan we de Tweede Kamer overtuigen van onderwijsinvesteringen

10.10.19
Samen met alle onderwijsbonden roept de AVS leden in basis-, speciaal- en  voortgezet onderwijs op om 6 november te gaan staken. Samen willen we de Tweede Kamer tijdens het debat over de onderwijsbegroting via social media overtuigen dat het anders moet.
Deel bericht

Curriculum.nu: de veranderingen per leergebied in één minuut

10.10.19
Wat verandert er op jouw leergebied - van Nederlands en Kunst & Cultuur tot Gymnastiek en Digitale geletterdheid? Docenten uit de ontwikkelteams geven hun elevator pitch.
Deel bericht

Oplossingen voor het lerarentekort

10.10.19
Volgens de Amsterdamse onderwijswethouder Marjolein Moorman is er in het basisonderwijs in haar stad een tekort van 310 leraren. Een paar weken terug sloot in Zuidoost vrij plotseling een school en kregen leerlingen drie weken de tijd om een andere plek te zoeken.
Deel bericht

Interview voorzitter curriculum.nu

10.10.19
Een nieuw leerplan voor basis- en middelbaar onderwijs wordt donderdag aangeboden aan de minister. Maar draagvlak ontbreekt.
Deel bericht

Oplossing lerarentekort is een kwestie van heel lange adem

10.10.19
Wat is de oplossing voor het nijpende lerarentekort? Het is een vraag die het derde kabinet-Rutte sinds zijn aantreden in 2017 hoofdbrekens bezorgt.
Deel bericht

Voor het eerst hebben leraren zelf een nieuw lesprogramma opgesteld

10.10.19
Voor het eerst hebben leraren zelf een nieuw lesprogramma voor het basis- en voortgezet onderwijs opgesteld. Ze overhandigen de plannen vandaag aan minister Arie Slob (onderwijs).
Deel bericht

Slob herhaalt: structureel extra geld voor onderwijs ‘zit er nu niet in’

10.10.19
Minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs houdt vol dat er géén extra geld komt voor lerarensalarissen. ,,Structureel geld, dat zit er nu niet in”, zei hij tijdens een Kamerdebat over leraren. ,,We gaan wel kijken naar incidenteel geld.” Dat geld zou dan bij de Najaarsnota vrijgemaakt moeten worden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)