Kindermishandeling weinig gemeld door leraren, ondanks strengere meldcode

20.11.19
"In mijn dertigjarige onderwijscarrière heb ik drie meldingen van kindermishandeling gedaan", vertelt basisschooldirecteur Hans Vos. "Ik heb het idee dat we onze leerlingen goed in de gaten houden, en weten wat er thuis speelt. Maar wellicht missen we ontzettend veel."
Deel bericht

AOb: Docenten zien invoering nieuwe curriculum niet zitten

20.11.19
Bijna driekwart van de docenten uit het primair en voortgezet onderwijs denkt dat ze niet voldoende tijd en begeleiding krijgen om de plannen voor een nieuw curriculum in te voeren. Ze zien het niet zitten en vinden vooral dat er meer urgente problemen zijn, zoals het lerarentekort en de hoge werkdruk.
Deel bericht

AOb-leden willen geld uit convenant naar werkvloer

20.11.19
AOb-leden willen dat het geld uit het convenant vlot en volledig op de werkvloer terechtkomt. AOb-voorzitter Eugenie Stolk concludeert: "Dat vraagt snel om een cao in het primair onderwijs en vage afspraken in het voortgezet onderwijs moeten concreet worden." Los daarvan blijven acties nodig, benadrukt Stolk.
Deel bericht

Waarom nog geen mannenquotum in onderwijs?

20.11.19
Leraar Marcel Janse van het OdyZee College in het Zeeuwse Kloetinge vraagt zich in het Algemeen Dagblad af waarom er in het onderwijs nog geen mannenquotum is.
Deel bericht

Ga met je collega’s in gesprek over de toekomst van je vak

20.11.19
Wat heb je nodig om je vak goed te kunnen uitoefenen? Wat moet er in de toekomst op de agenda van schoolleiders staan? De ‘Toekomstagenda Schoolleiders’ staat centraal tijdens het symposium ‘Schoolleiders van de toekomst’ dat plaatsvindt op 16 januari in de Brabanthallen in Den Bosch tijdens...
Deel bericht

Vraag scholen en aanbod educatieve dienstverleners sluiten niet aan

20.11.19
De vraag vanuit scholen en het aanbod van educatieve dienstverleners sluiten op dit moment niet goed op elkaar aan. Dit stelt de Onderwijsraad in zijn advies Samen ten dienste van de school. De raad vindt dat scholen en aanbieders beter samen moeten optrekken bij het ontwikkelen en evalueren van het...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)