Stelling | Succes islamscholen bewijst: onderwijsvrijheid groot goed

12.12.19
Het aantal leerlingen op islamitische basisscholen is in de afgelopen tien jaar met ruim 60 procent toegenomen. De resultaten zijn ook goed; ze scoren al vijf jaar op rij het beste op de Cito-toets.
Deel bericht

Interview | De vrijheid van onderwijs is achterhaald

12.12.19
"Ik vraag me sterk af of Artikel 23 nog gebruikt wordt op de manier waarop deze bedoeld is." Volgens emeritus hoogleraar Paul Kirschner (Open Universiteit) biedt de vrijheid van onderwijs teveel ruimte voor ondoordachte en niet-onderbouwde onderwijsinnovaties.
Deel bericht

Cao-akkoord in basisonderwijs; 4,5 procent loon erbij, maar acties gaan door

12.12.19
Na een jaar steggelen is er een cao-akkoord in het basisonderwijs. Onder leiding van bemiddelaar Mariƫtte Hamer zijn de vakbonden en de werkgevers het eens geworden over een loonsverhoging van 4,5 procent voor al het onderwijspersoneel, dus leraren, schoolleiders, onderwijsassistenten en ander onderwijsondersteunend personeel, zoals logopedisten en conciƫrges.
Deel bericht

Zorgen over toename cameratoezicht scholen: 'Vrijheid leerlingen in geding'

12.12.19
Op steeds meer scholen hangen beveiligingscamera's in bijvoorbeeld de kantine, bij de kapstokken of op het schoolplein. Dat blijkt uit een rondgang van het NOS Jeugdjournaal langs langs twintig basis- en middelbare scholen en betrokken instanties.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)