Juf Stephanie geknakt door werk: ‘Als jullie deze kaart lezen, ben ik er niet meer’

18.01.20
De Rotterdamse basisschooljuf Stephanie Berger-Debast (55) maakte een einde aan haar leven, nadat het werk haar te veel werd. Ze liet op haar uitvaart tien A4'tjes voorlezen met punten om het onderwijs te verbeteren.
Deel bericht

Onderwijsbond verwacht grote opkomst bij staking eind deze maand

18.01.20
Het animo voor de landelijke onderwijsstaking op 30 en 31 januari lijkt groot. Twee weken voor de staking hebben meer dan 2000 scholen aan de onderwijsbond AOb laten weten dat ze die dagen dicht blijven. De teller stond aan het begin van de avond op 2207. "Dat duidt erop dat het een grote staking gaat worden", zegt een woordvoerder.
Deel bericht

Laat waarden zwaarder wegen bij digitalisering

18.01.20
‘Scholen zouden bewuster na moeten denken over ethische vraagstukken bij het maken van keuzes bij digitalisering’. Dat is de conclusie van het Kennisnet-rapport ‘Waarden wegen - Een ethisch perspectief op digitalisering in het onderwijs’.
Deel bericht

In 2019 sloot het laagste aantal basisscholen in acht jaar

18.01.20
Slechts een handjevol basisscholen sloot in 2019 de deuren, terwijl het aantal nieuw opgerichte scholen piekte. Dat meldt de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) op basis van nieuwe cijfers. De instantie houdt de cijfers sinds 2011 bij en nog nooit zijn er zoveel basisscholen geopend en zo weinig basisscholen dichtgegaan.
Deel bericht

Leren van gedrag

18.01.20
Deze website wil een wegwijzer zijn naar onderzoek op het gebied van gedrag en vooral ook de toepassing daarvan in de praktijk. Deze site en de beschreven activiteiten vallen onder het thema gedrag en passend onderwijs van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)