Steeds meer leraren po wisselen van baan

14.02.20
Het percentage leraren basis- en speciaal onderwijs dat overstapt naar een andere baan binnen of buiten het primair onderwijs is in vijf jaar tijd ongeveer verdubbeld. Leraren die het primair onderwijs verlaten doen dat vooral vanwege salaris en werkdruk.
Deel bericht

Onderwijsachterstanden: een veelkoppig monster

14.02.20
‘Er gaat talent verloren omdat er kinderen zijn die niet krijgen wat ze nodig hebben en aankunnen. Gelukkig kunnen jullie er iets aan doen om het beste uit leerlingen te halen, en onderzoek kan hierbij helpen’, zo sprak Monique Volman, hoogleraar onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam op de Conferentie Onderwijsachterstanden.
Deel bericht

Ruim 11.000 ouders ontevreden over het schooladvies van hun kind

14.02.20
Ruim de helft (56 procent) van de leerkrachten die vorig jaar lesgaven in groep 8 in het basisonderwijs werd geconfronteerd met ouders die ontevreden zijn over het schooladvies van hun kind. Bijna allemaal vonden ze dat advies te laag. Terwijl docenten van middelbare scholen het aantal brugklassers ...
Deel bericht

Een deeltijdbaan houdt de leraar in balans

14.02.20
Politiek Den Haag wil deeltijders verleiden om meer uren te werken in de strijd tegen het lerarentekort. Maar veel leraren in het primair onderwijs kiezen bewust voor een drie- of vierdaagse werkweek. “Dat beleid kan averechts uitpakken.”
Deel bericht

Scholen pleiten voor openbaar maken energieverbuik

14.02.20
Bestuurders van scholen en gemeenten pleiten voor het openbaar maken van het energieverbruik van maatschappelijke accommodaties.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)