Virologen van UMCG verwachten dat scholen maandag dicht gaan: 'Juist op dit moment heeft het nog zin'

14.03.20
Virologen Bert Niesters en Alex Friedrich van het UMC Groningen verwachten dat maandag de scholen in Nederland ook dicht gaan.
Deel bericht

Federatie Medisch Specialisten: 'Sluit per direct alle scholen'

14.03.20
Alle scholen moeten per direct dicht. Die oproep doet de Federatie Medisch Specialisten (FMS). Volgens deze overkoepelende organisatie, die zo'n 22.000 specialisten en instellingen vertegenwoordigt, is er niet genoeg bewijs dat kinderen het coronavirus niet kunnen overdragen.
Deel bericht

Scholen blijven binnen wettelijke grenzen van burgerschap

14.03.20
De Inspectie van het Onderwijs heeft op scholen vrijwel geen situaties aangetroffen die in strijd zijn met basiswaarden van de democratische rechtsstaat. Dat geldt ook voor het gebruikte lesmateriaal. Dat blijkt uit een onderzoek naar burgerschap in het onderwijs.
Deel bericht

Opinie | Nederland op slot! En de scholen open?

14.03.20
Het openhouden van de scholen betekent dat er opzichtig, ongenuanceerd en met veel dedain met twee maten wordt gemeten door onze belangrijkste gezagspersonen. De scholen fungeren als veredelde opvangplek.
Deel bericht

School mag sneller sluiten als les maar doorgaat

14.03.20
Scholen worden niet langer afgerekend op het openhouden of sluiten van hun deuren, maar op het doorgaan van hun onderwijs. Dat kan soms ook thuis, of in nog andere vorm. Zo hoopt het kabinet de scholen voorlopig de ruimte te geven om de coronacrisis te doorstaan
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)