Lerarencollectief, researchED en PO-Raad lanceren 'Beter thuis in afstandsonderwijs'

26.03.20
‘Hoe kunnen leerkrachten en ouders het beste samenwerken om afstandsonderwijs te verzorgen?’, ‘Hoe kun je op afstand differentiëren?’ en ‘moeten we alleen herhalen of kunnen we ook nieuwe stof aanbieden?' Het bieden van onderwijs op afstand vraagt om creativiteit, flexibiliteit en vindingrijkheid van scholen, maar roept ook veel vragen op.
Deel bericht

Liggen de scholen plat? Nee, ook de gymles gaat thuis gewoon door

26.03.20
De scholensluiting door de coronacrisis leidt niet tot leerachterstanden. Middelbare scholen werken gewoon het lesrooster af, op de basisscholen gaat het onderwijs spelenderwijs door.
Deel bericht

Zorgen over kwetsbare kinderen die thuiszitten: ‘We hebben huilende ouders aan de schoolpoorten gehad’

26.03.20
Het basisonderwijs in Zuidoost-Brabant probeert zijn kwetsbaarste leerlingen, die in een onveilige omgeving opgroeien, tijdens de coronacrisis gewoon te verwelkomen op scholen. ,,Maar hoe langer dit duurt, hoe zorgelijker het wordt.”
Deel bericht

Geen school, meer ongelijkheid: ‘Sommige leerlingen moeten in hun badkamer werken’

26.03.20
De sluiting van de scholen vergroot de ongelijkheid tussen Amsterdamse basisschoolleerlingen. Duizenden kinderen hebben geen pc of snel internet, of volgen de lessen, bij gebrek aan ruimte, in een badkamer.
Deel bericht

Eenmalig extra geld voor sbo en (v)so

26.03.20
Het speciaal basisonderwijs (sbo) en (voortgezet) speciaal onderwijs ((v)so) krijgen eenmalig extra geld om hun begrotingen in lijn te krijgen. De cao-partijen halen het geld uit een reservepotje van het Participatiefonds.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)