Les op afstand - informatie voor ouders

31.03.20
De Corona-crisis zorgt voor grote problemen, ook voor scholen. Maar het onderwijs gaat gewoon door, vooral op afstand. Via huiswerk-pakketten, zorgvuldig door leraren in elkaar gezet, tot lessen via internet. De scholen doen hun werk, maar kunnen niet zonder de hulp van ouders. Ouders zijn de nieuwe onderwijsassistenten. Ga er maar aanstaan.
Deel bericht

Ouders en scholen tevreden met eerste schoolweken op afstand

31.03.20
Schoolleiders (88%) zijn tevreden over de manier waarop scholen onderwijs bieden op afstand tijdens de coronacrisis, dat blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder 1028 schoolleiders. Uit een gelijktijdige peiling van Ouders en Onderwijs blijkt dat ook 76% van de ouders tevreden zijn.
Deel bericht

Leerkrachten basisonderwijs meest emotioneel betrokken in 2018. Ook docenten VO en MBO vaak bovengemiddeld betrokken

31.03.20
Werknemers in pedagogische beroepen gaven in 2018 het vaakst van alle beroepen aan emotioneel betrokken te raken bij hun werk. Dit geldt voor bijna drie op de tien. Ook ervaarden zij het werk bovengemiddeld vaak als veeleisend. Dat laatste geldt nog meer voor werknemers in zorg- en welzijnsberoepen. Dit meldt het CBS op basis van cijfers uit de Nationale EnquĂȘte arbeidsomstandigheden (NEA), uitgevoerd door het CBS en TNO.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)