Leraren tijdens corona: grote betrokkenheid, hoge werkdruk

14.05.20
De saamhorigheid van het personeel om tijdens de coronacrisis het onderwijs zo goed mogelijk door te laten gaan, is groot. De werkdruk is echter hoog en veel scholen – van basisschool tot mbo – halen nog geen kwart van hun normale onderwijstijd. Dat blijkt uit de Covid-19 monitor van de Onderwijsinspectie.
Deel bericht

Geen eindtoets – Zo beoordeelt de inspectie dit jaar de resultaten

14.05.20
De Onderwijsinspectie heeft bekendgemaakt hoe ze dit jaar de resultaten van een school beoordeeld. Dat gaat anders dan anders omdat de eindtoets niet is afgenomen.
Deel bericht

55.000 kinderen en twee procent van de leraren na heropening niet naar school

14.05.20
Op 90 procent van de basisscholen zijn sinds de heropening kinderen thuisgebleven. Dat blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder schooldirecteuren in het basis- en speciaal onderwijs. Naar schatting zijn 55.000 kinderen thuisgebleven.
Deel bericht

Schoolleiders tevreden met eerste schooldagen, wel 400 klachten van ouders

14.05.20
De overgang van thuisonderwijs naar onderwijs in de klas is deze week op vrijwel alle scholen goed verlopen. Dat beeld komt naar voren uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder ruim 1100 schooldirecteuren in het basis- en speciaal onderwijs. Bij een meldpunt kwamen wel honderden klachten binnen van ouders die tegen praktische problemen aan liepen.
Deel bericht

Coronacrisis raakt toekomstperspectief jeugd

14.05.20
Leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs lopen door de coronacrisis een groter risico op sociale en leerachterstanden. Mbo-studenten zien hun uitgangspositie op de arbeidsmarkt verslechteren. Door de kans op een economische recessie wordt het langtermijnperspectief van jongeren ongunstiger. Dat blijkt uit een beleidssignalement waarin het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) de eerste maatschappelijke ....
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)