Onderwijsministers blikken vooruit in reactie op Staat van het Onderwijs 2020

16.09.20
De Onderwijsministers maken zich zorgen over de groeiende kansenongelijkheid in het onderwijs en dan met name de dalende leesvaardigheid. Ook stellen ze in hun vandaag verzonden reactie op de Staat van het Onderwijs 2020 dat onderwijsbesturen beter moeten samenwerken.
Deel bericht

Voorrangsprocedure voor testen op Covid-19 start vrijdag

16.09.20
Het streven is dat vanaf vrijdag 18 september 2020 onderwijspersoneel in het primair en voorgezet onderwijs – na toestemming van de schoolleider – toegang krijgen tot de voorrangsprocedure voor het testen op Covid-19 bij de GGD.
Deel bericht

Onderwijsbonden teleurgesteld: 'Helaas geen structurele investeringen'

16.09.20
De onderwijsbonden zijn na lezing van de Miljoenennota ontevreden over het ontbreken van structurele investeringen in de sector, met name om maatregelen te nemen tegen het lerarentekort. Het kabinet maakt in de begroting zo'n 450 miljoen euro vrij om het groeiend aantal leerlingen en studenten het hoofd te bieden, maar dat is niet bedoeld om de werkdruk te verlagen en tekorten tegen te gaan.
Deel bericht

Commerciële corona-testen inkopen voor leerkrachten? ‘Niet te betalen!’

16.09.20
Het leek een aantrekkelijk alternatief, maar scholenkoepel Lowys Porquin in Bergen op Zoom ziet voorlopig toch af van het inkopen van commerciële corona-tests. Reden? Het is niet te betalen, zegt bestuursvoorzitter Stéphane Cépèro.
Deel bericht

Onderzoek McKinsey laat zien dat structurele investeringen in onderwijs nodig zijn

16.09.20
Het beschikbare geld voor primair en voortgezet onderwijs is niet voldoende om de door politiek en samenleving gestelde ambities te realiseren. Dat constateert onderzoeksbureau McKinsey & Company in het rapport ‘Een verstevigd fundament voor iedereen’. De onderzoekers zien dat de resultaten van het primair en voortgezet onderwijs onder druk staan, scholen minder goed presteren en de verschillen tussen scholen groter worden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)