Aan gezonde schoollunch en meer bewegen hangt fors prijskaartje

05.11.20
Als we in Nederland alle leerlingen op school een gezonde lunch willen geven en hen meer willen laten bewegen, dan moet daar ruim 1,5 miljard euro per jaar voor worden bijgepast. Dat kan worden afgeleid uit onderzoek in opdracht van het ministerie van VWS. The post Aan gezonde schoollunch en meer be...
Deel bericht

Helft van de leraren merkt dat leerlingen slechter in hun vel zitten door corona

05.11.20
Driekwart van de schoolleiders en leraren signaleert een leerachterstand bij leerlingen als gevolg van de coronacrisis. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Ook hebben leerlingen en leraren het mentaal zwaar op school.
Deel bericht

Seksueel grensoverschrijdend gedrag in het onderwijs

05.11.20
Minister Arie Slob (Onderwijs) heeft onderzoek laten doen naar seksueel grensoverschrijdend gedrag door personeel in het onderwijs. Uit het onderzoek volgt een aantal aanbevelingen die de PO-Raad onderschrijft. De sectororganisatie vindt het van groot belang om seksueel grensoverschrijdend gedrag in het onderwijs aan te pakken en te voorkome
Deel bericht

Slob verbetert passend onderwijs met 25 maatregelen

05.11.20
Met 25 maatregelen verbetert minister Slob (onderwijs) passend onderwijs voor leerlingen, ouders en leraren. Leerlingen en hun ouders krijgen meer te zeggen over passend onderwijs. Zo krijgen leerlingen hoorrecht, zodat zij betrokken worden bij besluiten over hun oplossing.
Deel bericht

'Basisschoolleerling boekte weinig vooruitgang'

05.11.20
Nederlandse basisschoolleerlingen uit de groepen 4 tot en met 7 boekten weinig tot geen vooruitgang tijdens de periode dat de scholen gesloten waren vanwege coronamaatregelen. Dit concluderen onderzoekers van Oxford University na een analyse van toetsresultaten van circa 15 procent van de basisscholen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)