Hoe 2 meesters meer dan 60.000 leraren op de been kregen

02.03.21
Met protesten en stakingen werden ze misschien wel ’s lands bekendste meesters. Thijs Roovers en Jan van de Ven komen, vier jaar na de oprichting van lerarengroep PO in Actie, met een boek waarin ze terugblikken op de dolle achtbaanrit. Al die ervaringen beschrijven ze in het boek Leraar, durf te claimen! Hoe we samen ons prachtvak heroveren.
Deel bericht

Blog | Er is feitelijk 13,5 miljard extra beschikbaar voor het onderwijs

02.03.21
Op 17 februari maakten de ministers van OCW bekend dat er 8,5 miljard euro beschikbaar komt om de achterstanden in het onderwijs die ontstaan zijn door het gevoerde coronabeleid in 2,5 jaar weer weg te werken. Waar komen dan die 13 miljard in de kop van dit artikel vandaan? Dat...
Deel bericht

Nog veel leerlingen thuis

02.03.21
Vanwege corona en afstandsonderwijs waren scholen niet verplicht om verzuimmeldingen door te geven aan gemeenten. Hierdoor zijn de verzuimcijfers van de leerplichttelling 2019-2020 niet met eerdere jaren te vergelijken. Toch laten de verzuimcijfers wel zien dat er nog veel leerlingen niet naar school gaan, ondanks de inspanningen van scholen, samenwerkingsverbanden en gemeenten.
Deel bericht

Ministers: Google-software voor onderwijs is niet veilig genoeg

02.03.21
Producten van Google die in het onderwijs worden gebruikt zijn niet veilig genoeg. De privacyrisico's zijn te groot, schrijven onderwijsministers Van Engelshoven en Slob in een brief aan de Tweede Kamer.
Deel bericht

De loonkloof in het onderwijs gaapt nog steeds

02.03.21
De loonkloof tussen basisschoolleraren en hun collega’s op de middelbare school was hét onderwerp van de formatie in 2017. Maar het gat gaapt nog steeds. Welke partijen willen het dichten en helpt dat eigenlijk tegen het lerarentekort?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)